livsnjutarbloggen.blogg.se

En blogg om tobak, öl, sprit och livsnjutning i allmänhet

Gin-must

Kategori: Allmänt

Diskuterade idag på jobbet om det egentligen går att blanda någon bra drink/grogg med julmust. Vilken bas passar? De flesta föreslog att man blandar med någon bitter som t ex Fernet, Averna eller Jäger. Det bästa kom jag dock på själv. Gin naturligtvis.

Julmust innehåller en touch enbär och likaså gin. Därför bör detta flyta samman på ett helt okej sätt, om man nu nödvändigtvis måste blanda grogg med julmust. Och det måste man såklart när det är juletider.

Nåväl, googlade på detta och hittade 1 träff. ICA hade skrivit ut ett recept på detta sjukt nog.
Detta behöver du för att blanda en Gin-must;

Gin
Julmust
Citron
Is

Lägg en isbit i ett glas. Häll på gin efter behag. Detta är naturligtvis en smaksak, tar du för lite så smakar det bara julmust så mitt förslag är väl 4-6 cl åtminstone. Fyll därefter på med julmust och pressa en skiva citron över. Servera!

Resultat: Denna drink skär sig inte som det oftast gör när man försöker experimentera med julmust, utan smakar mest som en spetsad julmust. Citronen gör sitt genom att fräscha upp smaken lite.

God jul!

En drink i tiden

Kategori: Allmänt

Så här framåt jul med alla dessa traditioner och annat känner man sig ju verkligen svensk. Och för att representera Sverige har jag nu uppfunnit en drink som smakar svenskt och består av svenska ingredienser. Kanske passar den mera på sommaren men den fungerar bra framför brasan med. 

Absolut Sverige

Till denna drink behöver du:
6 cl Absolut Kurant
2-3 cl (En stor skvätt) Lingondricka
Fruktsoda
Lime

Fyll ett highballglas med is. Häll på Absolut Kurant, skvätt över lingondricka efter behag och rör runt. Fyll därefter på med fruktsoda och pressa lite limejuice över. 

En söt drink som balanseras av beskan från lingondrickan och syrligheten från limen. Tycker du att den är för söt föreslås lingondrickan bytas ut mot tranbärsjuice. 

Välkommen till min blogg

Kategori: Allmänt

I den här bloggen tänkte jag skriva lite om snus, alkoholdrycker och annat gott. Ni kan vänta er recensioner, historier och mina tankar om dessa ämnen. 

Ikväll har jag blandat annat njutit av vitt vin, ett halvt paket Winston och en och annan prilla General Portion. Det är väl så en fredagkväll skall avnjutas.

Nedan syns en bild från i somras. Ja, man saknar allt sommaren så här före jul.